IMPS Full Form

IMPS is a word that you often hear about it but you do not know IMPS full form. So you will know what is the meaning of IMPS? And what is IMPS full form? If you have a problem with IMPS full form and you want to know the right answer to the question, then you can get it from here.

IMPS Full Form:

The IMPS Full Form is an Immediate Payment Service. Other IMPS Full Forms are explained below:

1. IMPS: Institute for Musicianship and Public Service

2. IMPS: Integrated Mathematics And Physical Science

3. IMPS: Information-Interface Message Processor

4. IMPS: Interbank Mobile Payment Service

5. IMPS: Integrated Microcomputer Processing System

6. IMPS: Instant Messaging and Presence Service

7. IMPS: Internet Miniature Pinscher Service

8. IMPS: Innovations in Mobile Privacy and Security

9. IMPS: Instant Messaging and Presence Service

10. IMPS: Intelligent Mathematical Programming System

IMPS Meaning:

Immediate Payment Service is an instant payment inter-bank electronic funds transfer system in India. IMPS offers an inter-bank electronic fund transfer service through mobile phones. Unlike RTGS, the service is available 24×7 throughout the year including bank holidays.

Frequently Questions And Answers:

1. How long it will take for IMPS transfer?

Ans: IMPS is an instant money transfer process but in some cases, it will take up to 24hrs.

2. Is there any charge for IMPS transfer?

Ans: Above Rs 10,000 to Rs 1 lakh, the transfer will cost Rs 5 (plus GST) and transactions above Rs 1 lakh up to Rs 2 lakh will be charged Rs 15 (plus GST)

3. Which is faster imps NEFT or RTGS?

Ans: IMPS is faster and easier than NEFT.

4. Can imps be done at night?

Ans: You can transfer fund through IMPS anytime during 24X7, 365 days in a year.

5. Which is cheaper Neft or imps?

Ans: IMPS is cheaper than NEFT.

6. Is IMPS transfer free?

Ans: No, IMPS transfer is not free.

7. Is IMPS transfer safe?

Ans: Yes, IMPS transfer is safe.

8. What is IMPS in simple terms?

Ans: Immediate Payment Service is an instant payment inter-bank electronic funds transfer system in India.

IMPS offers an inter-bank electronic fund transfer service through mobile phones. Unlike RTGS, the service is available 24×7 throughout the year including bank holidays.

9. What is the full form of imps?

Ans: Immediate Payment Service

10. Is there any charge for IMPS transfer?

Ans: Above Rs 10,000 to Rs 1 lakh, the transfer will cost Rs 5 (plus GST) and transactions above Rs 1 lakh up to Rs 2 lakh will be charged Rs 15 (plus GST).

Most view Related Post

Leave a Comment