IDBI Full Form

IDBI is a word that you often hear about it but you do not know IDBI full form. So you will know what is the meaning of IDBI? And what is IDBI full form? If you have a problem with IDBI full form and you want to know the right answer to the question, then you can get it from here.

IDBI Full Form:

The IDBI Full Form is Industrial Development Bank of India. Other IDBI Full Forms are explained below:

1. IDBI: I Don’t Believe It

2. IDBI: Industrial Development Bank of India

3. IDBI: Industrial Development Bond Issuer

4. IDBI: Index of Deep Burn Injury

5. IDBI: Industry Development Bank of India

IDBI Meaning:

Industrial Development Bank of India was established in 1964 by an Act to provide credit and other financial facilities for the development of the fledgeling Indian industry. Many institutes of national importance find their roots in IDBI like SIDBI, Exim bank.

Frequently Questions And Answers:

1. What is the function of IDBI?

Ans: To provide financial facilities for the development of the fledgeling Indian industry.

2. Is IDBI a private bank?

Ans: Yes, IDBI is a private bank.

3. Who is the owner of IDBI?

Ans: Life Insurance Corporation

4. Is IDBI Bank is Nationalised?

Ans: No, IDBI bank is not Nationalised.

5. Who is the CEO of IDBI Bank?

Ans: Rakesh Sharma is the CEO of IDBI Bank.

6. Who is the present CEO of IDBI Bank?

Ans: Rakesh Sharma is the Present CEO of IDBI Bank.

7. Will IDBI Bank be Privatised?

Ans: Yes, IDBI bank is a privatised.

8. Is IDBI bank safe?

Ans: Yes, IDBI bank is safe.

9. What is mean by IDBI?

Ans: Industrial Development Bank of India was established in 1964 by an Act to provide credit and other financial facilities for the development of the fledgeling Indian industry. Many institutes of national importance find their roots in IDBI like SIDBI, Exim bank. 

10. Is IDBI Bank Public or private?

Ans: IDBI Bank is a private bank.

11. Is FD in IDBI bank safe?

Ans: Yes, FD in IDBI bank safe.

Leave a Comment