DCA Full Form

Hii, Friends, You often hear about DCA but you do not know its meaning even you do not know DCA Full Form. Today I am going to explain fully about DCA. So, Let’s get a start.

DCA Full Form:

The DCA Full Form is Diploma in Computer Application. Other DCA Full Forms are explained below:

1. DCA: Distance of Closest Approac

2. DCA: Department of Companies Affairs

3. DCA: Dollar Cost Averaging

4. DCA: Department of Computer Assistant

5. DCA: Defense Communications Agency

6. DCA: Degree Confluence Project

7. DCA: Distance of Closest Approach

8. DCA: Department of Community Affairs

9. DCA: Distributed Computing Architecture

10. DCA: Digital Communications Associates

11. DCA: Dynamic Capacity Allocation

12. DCA: District Court Arraignment

13. DCA: Direct Chip Attach

14. DCA: Department of City Planning

15. DCA: Defense Communication Agency

16. DCA: Department of Community Affairs

17. DCA: Desktop Clicks Agent

18. DCA: Drug and Cosmetic Act

19. DCA: Direct Connect Availability

20. DCA: Donelson Christian Academy

21. DCA: Distance of Closest Approach

22. DCA: Deferred Compensation Plan

23. DCA: Design Change Authorization

24. DCA: Document Content Architecture

25. DCA: Disney California Adventure

26. DCA: Digitally Controlled Amplifier

27. DCA: Data Computing Appliance

28. DCA: Damage Control Assistant

29. DCA: Data Collection Platform

30. DCA: Digital Command Assembly

31. DCA: Drum Corps Associates

32. DCA: Disastrous Creative Attempt

33. DCA: Digital Command Assembly

34. DCA: Disney’s California Adventure

35. DCA: Direct Connect Availability

36. DCA: Defined Contribution Plan

37. DCA: Distribution Control Agency

38. DCA: Dartington College of Arts

39. DCA: Disney’s California Adventure

40. DCA: Distance of Closest Approach

41. DCA: Dialysis Corporation of America

42. DCA: Development Coach Award

43. DCA: Data Compression Protocol

44. DCA: Development Coach Award

45. DCA: Dia Center for the Arts

46. DCA: Deepest Common Ancestor

47. DCA: Dehumidifier Corporation of America

48. DCA: DQE Capital Corporation

49. DCA: Downtown College Prep

50. DCA: Defense Communications Agency

51. DCA: Detachable Container Association

52. DCA: Defense Consultant Adviser

53. DCA: Disney’s Confusing Adventure

54. DCA: Director of Community Activities

55. DCA: Disease Control Priorities

56. DCA: Department of Company Affairs

57. DCA: Development Credit Authority

58. DCA: Damage Control Assistant

59. DCA: Dependent Care Account

60. DCA:  Dragon’s Coven of America

DCA Meaning:

DCA is a one-year diploma course in the field of Computer which includes the study of numerous computer applications such as MS Office, Internet Applications, Operating System, Database Management System.

Frequently Questions And Answers:

1. What are the subjects in DCA?

Ans:

  • MS Office
  • Internet Applications
  • Operating System
  • Database Management System
  • HTML among other subjects.

2. What can we do after DCA?

Ans:

  • Computer Operator in any firm
  • Receptionist,
  • Computer operator
  • Cybercafe owner.

3. What are the fees of DCA?

Ans: The fees of DCA is INR 5,000 – 20,000.

4. Is a diploma higher than a degree?

Ans: No, Diploma is not higher than a degree.

5. What is DCA full form?

Ans: The DCA Full Form is Diploma in Computer Application.

6. What is DCA computer course?

Ans: DCA is a one-year diploma course in the field of Computer which includes the study of numerous computer applications such as MS Office, Internet Applications, Operating System, Database Management System.

7. Is DCA a professional course?

Ans: Yes, DCA is one of the professional course.

8. What is DCA in banking?

Ans:  DCA In Banking is Direct Corporate Access.

9. Is Diploma good or bad?

Ans: Yes, the Diploma is good.

10. How many years is a diploma?

Ans: Diploma is a short term course generally of 2 or 3 years.

Most view Related Post

Leave a Comment